Izgradnja savremenog stadiona na Vlašiću

Vlašić, juli 2016. godine
Priprema terena za izgradnju novog savremenog stadiona na Vlašiću je u punom zamahu. Da bi se ispoštovao zacrtani rok izgradnje i nadoknadili dani kada se radovi nisu mogli izvoditi zbog loših vremenskih uslova, radi se užurbanim tempom. Angažovana je sva raspoloživa mehanizacija, svi uposlenici i dodatno osoblje neophodno da se ovaj dio posla okonča i započnu građevinski radovi.
Sama činjenica da se za pripreme izgradnje trebalo odkopati i odvući preko 40.000 m³ zemlje, dovoljno govori o obimu posla sa kojim su se u koštac uhvatili svi zaposleni u sporsko rekreacionom centru.
Ukoliko sve bude teklo po zacrtanom planu, investitori očekuju okončanje radova već u toku ove kalendarske godine, što bi svakako bio veliki plus za Vlašić i dosta poboljšalo turističku ponudu ovog dragulja Srednje Bosne.
U suterenu budućeg stadiona bit će izgrađene garaže za parkiranje vozila budućih gostiju što će znatno povećati broj parking mjesta na samom centralnom platou Vlašića. Takodjer, predviđene su i prateće prostorije za kvalitetno funkcionisanje stadiona te poslovni prostori.

Sl5
Sl6
Sla
Sl

Paralelno sa ovim radovima vrši se i nasipanje svih do sada kritičnih mjesta na ski stazama, gdje je staza bila kamenita te kako bi se kompletne zatravile, što bi stvorilo uslove da se u narednim sezonama na Vlašiću može skijati i u uslovima kada sniježni prekrivač nije izrazito velik.

Sl10
Sl8
Sl.-8
P1130956
Sl9
Sl10

Osim navedenog, u toku su i radovi na proširenju i nasipanju dijela staze koja, u pravcu nekadašnjeg ski lifta Ugar, spaja ski stazu Markovac sa polaznom stanicom ski lifta Babanovac.

P1130985
P1130984
P1130987
P1130988

Nadamo se da ćemo ljubitelje planine Vlašić uskoro informisati sa novim lijepim vijestima koje će posebno obradovati ljubitelje skijanja.

Do tada, lijep pozdrav,


logo-mini