Memorial Edin Šalak, Vlašić 30.01.2016. godine

foto : Facebook


Agenda
Babanovac – Vlašić 30.01.2016.
U 10 sati okupljanje ispred rentala Vlasic ski (kod Blizneta) na centralnom platou Babanovca te podjela majica i ski-karti.
Vožnja ski-stazama do 12 sati kada ce se napravit pauza takođe kod ski rental (osvježenje, fotografisanje).
Nakon osvježenja učesnici će u 12:35 sati na cesti odati počast puštajući balone te će se svi učesnici borderi spustiti sa skokom na glavnoj stazi ski-lifta Bababnovac.
Nastavak vožnje do 14:30 te odlazak u Eko farmu “Šalak”, dodjela ski opreme za unuke g. Seada Šalaka i ručak.

Napomena : U slučaju nedostatku snijega, predviđena je šetnja vlašićkim stazama i odavanje počasti na istom lokalitetu, kao i dodjela opreme i ručak.

PR kontakt ispred organizacionig odbora je Kasumović Amir 061 848 234

Vlašić, 30.01.2016. godine - FOTO

Vrijeme leti…

Šest mjeseci da te nema a sezona je već počela.. Više te nema da prvi proletiš bordom friško napravljenom stazom, da naletiš na prvi skok i odletiš daleko. Više se budući borderi i borderice sa Balkana nemaju kome diviti, nemaju od koga učiti šta je bordanje.

Sada će u redu na liftu biti tišina i muk jer nema tvojih šala koji probiju led, a smijeh se znao čuti i do vrha Markovca. Više se u restoran nece ulaziti sa osmijehom, i koliko god da bi se najeli ostali bi prazni… Ne može prisutnost, pa makar i sto ljudi, zamijeniti odsustvo jedne osobe, – tebe.

I evo sad na ovom mjestu sjedim i sjećam te se.. kad bih te god srela na stazi sjeo bi na ovo mjesto i pripremao bi se za fantastican skok, a ja bih ti prišla i zamolila da mi zavežeš pertle, jer nikad nisam imala dovoljno snage da ih stegnem, a nakon toga i tvog skoka, za tobom bih išla i zamišljala da skačem bar upola dobro kao ti.

Kada god bi bila na liftu, skrenuo bi sa bordom milimetar od mene i zaprskao bijelim pahuljama koje bi brzo nestale, kao sto si ti sada…
A znaš, nisam te samo po stilu bordanja prepoznavala, već I po veselim bojama skafandera, a sada.. sada je čitav Vlašić postao crno-bijel..

Više se ovom stazom, kao nijednom drugom neće moći proći isto, fališ nam svima, i svi bi dali sve da se vratiš i da nam vratiš osmijehe ne lice, da se smijemo zajedno sa tobom…

Počivaj u miru Edine..
30.5.2015. – 30.11.2015.
Tvoji prijatelji

foto : Facebook