Pripreme za ljetnu sezonu

Vlašić, srijeda 06.04.2016, prelijep sunčan proljetni dan, za koji bi se po temperaturi komotno moglo reći da je nalik na one lijepe julske dane kada mnogi, u želji da pobjegnu od ljetnih vručina, izađu na ovu našu planinu da uživaju u svježem planinskom zraku.
Zima je već za nama, prvi proljetni cvjetovi prekrivaju vlašićke livade i pašnjake, dok tu i tamo zaostali snijeg ukazuje da je tek prošla zimska sezona.

sl 3
sl 1

Firma Vlašić Ski, koja gazduje Sportsko Rekreacionim Centrom Babanovac, uveliko vrši pripreme da se urede staze za šetnju, očiste zatravljeni predjeli, pripreme igrališta, prostor za igru i razonodu najmlađih posjetioca Vlašića i još mnogo drugih propratnih aktivnosti.
Dotjerivanje i ograđivanje igrališta, na polaznoj stanici ski lifta Babanovac, za mali nogomet, rukomet, košarku i tenis je već u završnoj fazi. Novina u ovoj sezoni je što se igralište presvuklo novom vjestačkom travom, čime će se stvoriti bolji uslovi kako za rekreativce tako i za sportske ekipe koje u vrućim ljetnim danima budu dolazile na Vlašić u okviru ljetnih priprema i treninga.

sl 2
sl 6
sl 5
sl 4

Prema izjavama rukovodioca firme Vlašić Ski slične aktivnosti oko uređenja Vlašića će se i dalje nastaviti, a slijedeća aktivnost je prostor oko centralnog platoa gdje se također planira urediti još jedno manje igralište sa vještačkom travom te ljuljačke, klackalice i prostor za naše najmlađe.

sl 7

…. i nakon prvih proljetnih radova

igraliste-2-20160414
igraliste-1-20160414
igraliste-3-20160414
igraliste-4-20160414


logo-mini