Radovi na poboljšanju infrastrukture i kvaliteta turističke ponude na Vlašiću

Vlašić, august 2016. godine

I pored izuzetnih napora radnika firme “Vlašić Ski” koji su angažovani na pripremi terena za izgradnju novog savremenog stadiona na Babanovcu, zbog loših vremenskih uvjeta u sredini mjeseca avgusta, radovi ne teku zacrtanom dinamikom. Zbog učestalih padavina u navedenom periodu, teren je bio jako nakvašen što je onemogučilo teške mašine i kamione da pristupe iskopavanju terena i odvoženju iskopanog materijala.
Ipak, koristi se svaki trenutak bez padavina kako bi se nadoknadio vremenski zaostatak i pokušao ispoštovati rok izgradnje koji su sebi zacrtali ovi vrijedni radnici.
Nadamo se da će ipak u trci sa promjenjivim vremenom izaći kao pobjednici i obradovati nas već tokom ove godine velelijepnim objektom koji treba da izraste na toj lokaciji.

Sl 2

S druge strane, radnici firme “Vlašić Ski” nisu gubili vrijeme te su u istom periodu središte radova prebacili na uređenje staza, proširenja uskih grla i nasipanje zemlje na kamenite dijelove.
Ovi radovi se već privode kraju, a kvalitet i značaj urađenog će najbolje osjetiti skijaši već u slijedećoj ski sezoni, 2016/’17.

Svakako treba napomenuti i da isporuka četverosjeda teče predviđenom dinamikom, a kako sve gore navedeno trenutno izgleda, pogledajte u video prilogu.


logo-mini