Vlašić 10.06.2015

Odmah, na samom početku našeg kratkog obilaska jednog manjeg dijela Sportsko Rereacionog Centra Vlašić, mogli smo primjetiti da je dobrim dijelom poziv dao vidne rezultate.

Prva stvar koju smo uočili je da je Komunalno preduzeće „SRC Vlašić“ privremeno zagradilo ski staze kako bi spriječili nesavjesne vozače, koji godinama svojim vozilima uništavaju ski stazu, da oštećuju zatravljeni dio i iza sebe ostavljaju kamen na stazi.

Upravo pomenuto, u toku zimske sezone, dovodi do vrlo neugodnih opravdanih reakcija gostiju koji zbog istog tog kamenja uništavaju svoju opremu te na raznim forumima pišu o lošoj situacija na ski stazama na Vlašiću.

Na opću žalost, ima i onih koji i dalje razgrađuju ograde kako bi svojim vozilima prišli objektima.

Odziv vikendaša je prilično dobar i s obzirom da mnogi još nisu stigli na Vlašić, zbog školskih i radnih obaveza, očekuje se da će u mjesecu julu i avgustu, tj. u vrijeme godišnjih odmora, i pomenuti urediti zelene površine oko svojih objekta.

Pored ovog vidnog čiščenja i uređenja okoliša, primjetno je I pojačano prisustvo gostiju, a posebno veliki broj autobusa koji dovoze džačke ekskurzije iz cijele BiH i iz susjednih nam država.
Kako to izgleda kod dijela onih koji su svoje okućnice već uredili, možete pogledati u nekoliko priloženih fotografija.


Nekoliko fotografija sa Vlašića, 10.06.2015


logo-mini