Vlašić – siguran turizam – zimska sezona 2020 / 2021.

29. septembar 2020. godine.

U organizaciji Općine Travnik i TZ SBK, u hotelu “Sunce” na Vlašiću, održan je okrugli stol na temu “Vlašić – siguran turizam – zimska sezona 2020 / 2021”, a sve u cilju priprema za zimsku turističku sezonu u novonastalim okolnostima pod utjecajem Covid-19.

Kao jedan od organizatora ovog skupa, direktor turističke agencije “Santours” iz Travnika, gosp. Samer Dolovac, je između ostalog istakao da će ova sezona biti po mnogo čemu drugačija, a da će se posebna pažnja posvetiti brizi i provođenju mjera zastite kako za goste, tako i za domaćine, odnosno sve turističke radnike. Pored već propisanih mjera zaštite, svakako će biti predložen i drugi niz mjera kako bi Vlašić postao sigurna turistička destinacija.

Ono što svakako može obradovati ljubitelje skijanja, je informacija gospodina Gorana Šarić, da su pripreme vertikalnog transporta u toku, te da će cijene ski karata ostati na proslogodišnjem nivou, odnosno da se neće mijenjati.

Šta su još izjavili gosp. Dolovac, gosp. Šaric, kao i direktor TZ SBK/KSB, gosp, Miroslav Matošević, te načelnik općine Travnik, gosp. Admir Hadžiemrić, možete pogledati u video prilogu TV KANAL 6 HD.

Tim Vlašić BiH

logo-VB